•Opening historische schapenstal •Streekeigen beplanting•Stilte en sociale strijd•Leven in een krabbenmand•Week van het IBO•Kinderclub De Regenboog neemt deel aan de Week van het IBO!•Vacatures Gemeente•Inzameling witte lakens

Opening historische schapenstal
Op zondagnamiddag 25 september viert Natuurpunt de opening van de heropgebouwde historische schapenstal op het Schupleer met een feest voor het hele gezin.
 
We voorzien een geanimeerd programma  met natuurwandelingen, volksmuziek en jachthoornoptredens,  schaapsdrijven en oude ambachten, projectie van beelden uit de oude doos, een tentoonstelling ‘ijzermaal’ op het Schupleer, demonstratie van visonderzoek in de Aa én uiteraard een café met drank en pannenkoeken.
 
Voor de kinderen is er een speciale zoektocht, een grimestand en een schat van een aaischaapje. Iedereen is van harte  welkom in de schapenstal en de grote tent! Toegang is gratis.
 
De heropbouw van de schapenstal was mogelijk dankzij de steun van LEADER. Ook de leerlingen houtbewerking van Atheneum De Vesten in Herentals werkten mee aan de heropbouw.
 
 
Streekeigen beplanting
Hagen, houtkanten en bomenrijen geven structuur aan het landschap en de tuin. Meer diersoorten worden door deze struiken en bomen aangetrokken, omdat ze ze vaak als ‘verbindingsweg’ gebruiken. Streekeigen bomen en struiken zijn bovendien best aangepast zijn aan de bodem en het klimaat van de streek.
 
Ook in onze streek is er een ruime keuze voor hagen, houtkanten, fruitbomen, bessenstruiken, enz. De actie ‘Behaag onze Kempen’ loopt nog tot eind oktober.
 
 
Stilte en sociale strijd
In het kader van de dag van verzet tegen armoede, 17 oktober, is er een tentoonstelling in het gemeentehuis.
 
‘Stilte en sociale strijd’ is gemaakt is door mensen in de opleiding ‘Ervaringsdeskundige in de armoede’.
 
De tentoonstelling is vrij te bezoeken van maandag 17 t.e.m. ot en met zondag 23 oktober tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.
 
 
Leven in een krabbenmand
Mensen die in de shit zitten kunt ge vergelijken met een mand vol krabben. Iedereen wil eruit, maar zo simpel is het niet. Iedere keer als ge een beetje houvast vindt aan de rand van de mand is er wel een andere krab die zich aan u vast haakt en uw poot als steun wil gebruiken. Dan wordt ge weer opnieuw de dieperik in getrokken.”.
De theatermonoloog door Marleen Merckx (Simonneke uit Thuis) is gebaseerd op de waar gebeurde roman “Ik ben iemand/niemand” van Guy Didelez en Lieven De Pril. De roman en de theatervoorstelling geven een inkijk in het leven in armoede.
Op zondag 23 oktober is de voorstelling te gast in het gemeentehuis van Vorselaar. Toegang is gratis, u kan vrijblijvend een vrijwillige bijdrage schenken. U moet wel op voorhand inschrijven, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Leven in een krabbenmand is een productie van Theater Paljas.
 
 
Week van het IBO
Kinderclub De Regenboog neemt deel aan de Week van het IBO!
 
Van 10 tot 14 oktober 2011 geven we elkaar allemaal een mooi compliment, we steken onze duim voor elkaar omhoog.  De Week van het IBO heeft dit jaar als titel “Goed zo!” en het spreekt voor zich dat we een positieve week tegemoet gaan in onze Vorselaarse kinderclub. 
 
Want complimentjes zorgen voor een fijne sfeer, ze zijn goed voor het zelfvertrouwen van klein en groot.  Kortom: ze geven ons een goed gevoel.  Wil je ook van deze fijne sfeer proeven, kom dan zeker een kijkje nemen op woensdag 12 oktober 2011 van 14u – 16u.
 
 
Vacatures Gemeente
Vorselaar wil meer werk maken van verkeersveiligheid en mobiliteit, zeker in de buurt van de scholen. Daarom zoekt de gemeente een startbaner voor één jaar.
Ben je nog geen 26 jaar en heb je geen diploma hoger secundair onderwijs? Je wil de handen uit de mouwen steken en je kan goed met de computer overweg. Kom je talenten ontplooien in een rustige, maar stimulerende omgeving. We bieden een verrassende job met veel uitdagingen!
 
Bekijk snel de aanwervingvoorwaarden en functieomschrijving op http://www.vorselaar.be en solliciteer vóór 30 september 2011. De aanwervingproef vindt plaats op 13 oktober 2011. Een groep toffe collega’s staat op je te wachten.
 
Ook de tekenschool zoekt nog een vrijwillige lesgever (mits forfaitaire onkostenvergoeding). Contacteer de cultuurdienst voor 29 september.
 
 
Inzameling witte lakens
 
Op 17 oktober is het dag van het verzet tegen armoede. Het is intussen een traditie dat mensen een wit laken buiten hangen om aan te geven dat zij hiermee solidair zijn.
 
In het kader van het jaar van de solidariteit zouden wij de mensen van Vorselaar zoveel mogelijk willen mobiliseren om hieraan deel te nemen. Maar uiteraard heeft niet iedereen een wit laken.
 
Daarom vraagt welzijnsschakel ‘t Kiertje aan mensen die wel witte lakens hebben, om deze binnen te brengen op het gemeentehuis. In het weekend voor de 17e kunnen vrijwilligers van ’t Kiertje deze uitdelen aan de mensen, te beginnen op de Markt en dan de straten daar rond, enz.